Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

312140 WATERMELOENEN 'Mountain Sweet Yellow'

(Engels: Watermelon)
(Citrullus lanatus)

  images vergroot afbeeldingen
 
Deze langwerpige watermeloen geeft donkergeel tot oranje, stevig vruchtvlees van zeer smakelijke, extra zoete kwaliteit! De vruchten kunnen wel 10-15 kg per stuk wegen. Ondanks de wat langere groeitijd is dit ras tamelijk geschikt voor ons klimaat, uiteraard wel voor teelt in de kas. Dit ras wordt al sinds de 1950s geteeld in de VS en is de geelvlezige variant van het veel oudere ras ‘Mountain Sweet’. Watermeloenplanten zien er trouwens fraai uit door het diep ingesneden blad en de mooi geaderde vruchten. Onrijpe vruchten kunnen in de winter binnen nog een tijdje narijpen en zijn in elk geval eetbaar, soms meer fris dan zoet…

Zaaimethode

Uitzaaien bij het bezit van een verwarmde kas: vanaf eind januari, uitplanten begin maart. Voor de koude kas: binnen voorzaaien vanaf eind maart, uitplanten begin mei. Plantafstand 150x50 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Meloenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

312140  10 zaden   1,95   
312140.1  100 zaden   7,50   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”